Nostalgi

Nostalgi och påsk kantänka. Kan man vara nostalgisk då tanken går till barndomens långfredagar? I alla fall inte jag. Hos oss var vi inte speciellt religiösa, som man sade, men långfredagen skulle hållas i helgd med ett lugnt och stilla leverne.

Dagens nostalgi handlar om något helt annat. Det är nämligen så att jag kom över en Biggles-bok idag. Biggles var pojkårens hjälte nummer ett. Jag tror knappast att det finns en enda bok om honom som jag inte läst. Och ändå, på senare år har jag börjat köpa dem då jag råkar på dem på lopptorg. Och jag läser dem igen, dock inte med samma inlevelse som då det begav sig.

DSCN7056 (800x497)

Den andra stora idolen var Jukan. Det fanns en hel serie böcker om Jukan i skolbiblioteket och dem hann jag läsa ett antal gånger innan jag gick ut sjuan. Har nog försökt hålla upp ögonen efter de böckerna också, men med klent resultat. En enda av dem har hittat till min bokhylla, så de kan inte ha varit så vanliga på marknaden. En gång försökte jag t.o.m. söka på Nätet. Jag fick en träff, och det råkade vara samma bok som jag redan hade.

Nu skall jag lägga mig och läsa lite i dagens förvärv. Den heter Biggles och människosmugglarna. Copyrighten är från 1970, men ämnet är fortsättningsvis aktuellt. Märkligt…

Annonser