Samlag före puberteten

Det rör på sig, igen. Nu är det ett ”medborgarinitiativ” på kommunal nivå som orsakar en viss diskussion. På en del håll har man redan gått kravet till mötes och bestämt att ge ungdomar mellan 13 och 20 år gratis preventivmedel. Motivering: bättre skydd mot könssjukdomar och oönskade graviditeter, och därmed mindre behov av aborter.

I Vasabladet för ett par dagar sedan fanns en kritisk insändare. Fattar våra kommunala beslutsfattare vad de godkänner? Eftersom författaren till insändaren har en kristen övertygelse lät svaret inte vänta på sig.

I dagens (10.2.) tidning fick han huden full. De förmodligen unga skribenterna Even Espelid och Josephine Åkers kallade honom svavelpredikant, dogmatisk, fördomsfull, indoktrinerad och apokalyptisk, för att avsluta beskrivningen av hans person med att benämna honom förhistorisk religiös dinosaurie.

Det borde stå klart för läsarna att de som nedlåter sig till sådana invektiv saknar mognad. Fysiskt är de kapabla att ha sex, men mentalt befinner de sig på högst tioåringens nivå. De har helt enkelt inte förutsättningar att ha ansvarsfullt sex. Men ungdomarna själva och en hel del kommunpolitiker anser att det är helt på sin plats att man börjar knulla runt (i klarspråk) redan från trettonårsåldern!

Vad kan man vänta sig för följder? Först och främst ett stört känsloliv. Både pojkar och flickor blir vandringspokaler som går från säng till säng. De blir pressade till sexuella experiment de inte gillar. Lusta och njutning prioriteras på känslolivets bekostnad. Då de så varit med i svängen ett antal år har de tröttnat på allt vad sex heter, och just då kommer de upp i den ålder då det blir aktuellt att bilda par. Fast, varför binda sig till en partner då man i många år haft vanan att byta fritt? Naturligtvis kommer det att bildas familjer. Men jag lovar, skilsmässofrekvensen kommer att stiga avsevärt.

Som avslutning på sin insändare riktar sig de två skribenterna till kommunstyrelsen: ”Offra inte viktiga och sekulära värderingar på en svavelpredikants altare” Det är alltså en viktig värdering att trettonåringar skall ha samhälleligt stött och sanktionerat sex!

Det som förbigås med tystnad är laglighetsaspekten. Det är som bekant straffbart att ha sex med barn! Jag undrar om det också är straffbart att uppmuntra och underlätta sex med/mellan barn?

Som sagt, det rör på sig. Men jag är långt ifrån övertygad om att riktningen är den rätta!

 

 

 

2 reaktioner till “Samlag före puberteten”

Kommentarer är stängda.