Är jag en massmördare nu?

Det finns mer — och mindre — önskade levande varelser. Putin tycker inte alls om sina kritiker. Hans kompiskollega i Belarus är ännu värre med sina meningsmotståndare. I Kina är ledarnas mentalitet av liknande slaviska typ, och där har man särskilt riktat in sig på att utplåna den uiguriska kulturen. Alltså, bort med allt som är misshagligt!

Jag har också ett misshagligt samhälle, i mitt växthus. Små svarta myror, både med och utan vingar, har bosatt sig nere i jorden, innanför kanten på en av odlingslådorna. Men hur blir man av med myror utan att använda gift? Av naturliga orsaker är det uteslutet på det ställe där vi odlar våra bönor, gurkor och tomater.

Nyligen läste jag ett tips som jag inte riktigt trodde på: Aspartam, sötningsmedlet. Det skulle få myror att försvinna om man inte hade andra medel att ta till. Så i går köpte jag en burk läsk, sötad med aspartam. Hemma rullade jag ihop ett ark hushållspapper, blötte ner det med läsken och lade det på myrornas tillhåll.

I dag på morgonen var det stora myllret av myror borta. Där fanns bara några enstaka kvar ovan jord. Så nu undrar jag stillsamt om kolonin bara dragit sig tillbaka tillfälligt, eller, har detta livsmedelstillåtna sötningsmedel verkligen tagit livet av myrorna över en natt?

Om ännu ett par dagar skall jag gräva lite i jorden och kolla, finns där levande myror. Om inte, då frågar jag mig hur detta ämne kan vara säkert för människor att förtära. Då kommer jag inte att dricka sockerfria drycker i fortsättningen, för om ett sötningsmedel är så tvivelaktigt, vad garanterar att andra är bättre?

En tanke på “Är jag en massmördare nu?”

  1. Tack för tipset! Hur får jag bort getingar?. Har du nåt special där?

    Skickat från min iPad

    Gilla

Kommentarer är stängda.