Bilförvecklingar

Dessa bilar. Den som kör med en gammal bil är ju beredd på att något kan hända. Men det som förvånar är att en ägare till en relativt ny Mercedes crossover sade åt mig att ”Tro inte att det är bekymmerslöst att köra Mercedes”. Tydligen räcker lite bilirritation till åt alla.

Hustrun fick en anmärkning vid besiktningen: Byt skyddsgummit på vänster drivknut. Nu i veckan köpte jag ett nytt gummi och bilfixaren kom till gårds och bytte. Men det var inte så enkelt. Hålet i gummit var stort och drivknuten var full med sand och vatten. Den måste också bytas.

Vi hämtade en ny drivknut på direkten men fick den bara nästan på plats. Något skiljde från den gamla. Och den kändes omöjlig att få bort.

Fort tillbaka till MOTONET, nu med den gamla knuten i handen. De hade bara 1 st till i hyllan, och den visade sig vara lite kortare än modellen. Men märkligt nog hade den samma kodnummer som den vi försökt montera i bilen. Det blev ingen affär, i stället beställdes en drivknut från en annan tillverkare. Den hämtade jag idag på morgonen.

DSCN8230 (800x515)

Jag fick skära sönder den felaktiga drivknuten i bitar innan den gick att få bort. Försöket att ta den med mindre våld resulterade bara i att bilfixarens utdragare gick sönder. Obegripligt att den kunde sitta så hårt.

Det blev en hel del extra jobb och extra kostnader, men nu är bilen körbar igen. Slutet gott, och då är det lätt att glömma förargelsen.