Söndag utan gudstjänst.

Nu är den tid då man får vara med om nya företeelser varje vecka. Idag var det besökarfri gudstjänst i vår kyrka. Förbudet att samla kyrkfolket kringgick man med att streama gudstjänsten på Facebook. Då kunde vi samlas ändå, även om vi satt var och en vid vår dator.

Skymningsmusik III 08, Kvevlax 001 (800x600)

Det fungerade bättre än jag trott på förhand, och FB-gudstjänsten samlade fler deltagare än en vanlig söndagsgudstjänst. Nu var det mellan 40 och 50 ”deltagare”, vanligen är det under 30.

Något som däremot förefaller skumt är att det finns folk som börjat odla konspirationsteorier. Ingen har direkt sagt att det här nya viruset är ”tillverkat”, men nog förfäktat åsikten att de som har den politiska makten tar tillfället i akt att ta mer kontroll över befolkningen. Detta med hjälp av lagar som halkar igenom i coronakaoset.

Vi lever i ett demokratiskt land med många partier, så som är fallet i hela Västeuropa. Obegripligt att någon kan tro att vi med kort varsel skall hitta oss i halvdiktaturer! Men så här kan det bli då människor är uppskärrade och inte vet vad de skall tro. ”Vad händer, vad händer, hur skall det bli?”

Det vi vet i nuläget är att vi går mot tuffa tider. Vi som minns ”laman” på nittiotalet, vi har tråkiga erfarenheter av den. Det vi nu har framför oss kan bli mycket värre, och ta hela min återstående livstid att reda upp.

Med Churchill’s ord: Blod, svett och tårar. Men, VI KLARAR DET!