Dum den som lurar…

…men än dummare den som låter sig luras! Det gamla ordspråket besannas åter och åter, också hos oss.

Nu senast åkte vi dit i Elisas butik i Vasa. Vi gick in dit för att säga upp vår trådtelefon, och det var det inget problem med, snarare tvärtom. Och det var med detta tvärtom som det började.

Försäljaren lät på något underligt ordlöst vis förstå att han ville belöna oss. Och han satte igång att bjuda ut digiboxen för Elisa Viihde. Vi avböjde hans erbjudande ett antal gånger, men han lät sig inte bekomma. Han pratade på och prisade alla de TV-möjligheter vi skulle bli delaktiga av med denna box, och det bästa av allt, det skulle inte kosta oss något! Tro det sen den som vill…

Hans utnötningstaktik gav resultat, till sist föll vi till föga och tog hem boxen. Idag har vi försökt installera den, och misslyckats. Vi har visserligen en platt-TV, men den är gammal. Kanske är det orsaken till att boxen och TV:n vägrar att kommunicera med varandra.

Om det skulle bli svårigheter med installationen kunde man ringa till Elisa OmaGuru för att få vägledning. Detta för den blygsamma summan av drygt två euro i minuten, i ett okänt antal minuter, utan garanti för att lyckas! Det tänker jag inte betala för något som vi egentligen inte vill ha.

Vi känner oss lurade. Men vi vill inte klandra försäljarpojken. Han gjorde sitt jobb och han gjorde det bra, alltför bra sett med våra ögon. Så vi har bara oss själva att skylla. Tur att jag var försiktig med förpackningsmaterialet då jag öppnade lådan, nu får den eländiga boxen återvända till Elisa på första möjliga vardag.

Dumma var vi, som lät lura oss!