Den sista villan värre…

Hopp som slagit fel, så kan man lämpligen säga om året som snart har gått. Det är egentligen ganska förfärligt hur vi blivit lurade av våra myndigheter, men det är lika förfärligt hur villigt vi låtit lura oss. Då det talas sådant som vi väldigt gärna vill höra, då är det mycket lätt att upphöja det till sanning. Och som det sades förr: Dum den som lurar, men dummare den som låter sig luras!

Jag avser förstås alla de löften som har delats ut under alla turerna i covid-dansen. Från myndighetshåll har det talats med pondus och sakkunskap, att då vi uppnår vissa milstolpar skall epidemin stanna upp och restriktionerna (stegvis) tas bort. Men då vi äntligen har stått vid en milstolpe kommer nya besked: orka lite till, sedan…

Går det till på det här viset då folkens ledare vill visa handlingskraft? Jag skulle ha stor förståelse om man ärligt skulle säga att vi vet mycket lite, kan lova ännu mindre, men vi vill försöka det eller det för att se om det fungerar. I stället har man tvärsäkert gått ut med klara besked om tidtabellen för hur covid-19 skall avvecklas. Det senaste löftet var att då covid-passen tas i bruk, då kan alla vaccinerade börja leva ett normalt liv med alla de nöjen man nu saknat så länge. Men men, det senaste är att nyttan med dessa pass är mycket tveksam. De vaccinerade smittas och sprider smitta, de liksom de ovaccinerade. Så det kan mycket väl bli så att ”passen” slopas innan de ens riktigt kommit igång. Platt fall än en gång!

Vetenskapen är stor och underbar, det tror jag på. Och efter att Herren hade stoppat bygget av Babels torn (1Mos. 11) sade han: ”Detta är deras första tilltag. Härefter skall inget bli dem omöjligt, vad de än besluter att göra.” Och resultatet vet vi. Mänskligheten har åstadkommit underbara saker. Men den har också mer och mer vänt Gud ryggen i tron på sin egen förträfflighet. Men Gud har också sagt att han kan ”göra de visas vishet om intet”. Är det här vi har orsaken till att världen nu sjunker allt djupare i covid-smeten?