Lugnet blev regnstorm.

Härliga söndag! Vi kunde sova länge, vilket inte varit fallet alla morgnar. Och efter morgonmålet, gissa vad vi då gjorde. Jo, vi badade bastu, länge, i lugn och ro. Det kunde vi unna oss eftersom vi inte hade någon förmiddagsgudstjänst i vår kyrka.

Och det bara fortsatte, det goda. Vi var bjudna på lunch till en kär släkting, och det blev en både lång och smakrik upplevelse som drog ut till efter mörkrets inbrott. Där satt vi framför brasan och pratade medan regnet smattrade på taket och vindbyarna tog nappatag med huset.

Då jag skriver detta, kl. 21, blåser det 21 m/s på Valsörarna och havsvattnet står på + 100 i Vasa. Hemma hos oss visar termometern + 6°. Nu är det resterna av stormen Dennis som drar förbi oss, och för bara några dagar sedan var det stormen Kiara som förnöjde vårt land med strömavbrott m.m.

Nu skall vi försöka sova, även om regnet för oljud på taket och vinden viner kring knutarna. Jag hoppas att vädret visar sig från en bättre sida i morgon och på tisdag. Då har jag tänkt motionera både mig själv och motorsågen ute vid Fadershuset.