Festligt så det förslog för oss.

Den senaste veckan har varit ovanligt social. Hustrun har haft födelsedag, och det har vi firat lite försiktigt, men fördelat på fyra dagar har det ändå känts som en av sommarens höjdpunkter. Dessutom hade en av våra äldre grannar sin födelsedag i samma dagar, och då var vi förstås där och uppvaktade henne. Och än mer tårta slank ner genom strupen.

I går hade vi slutspurt med firandet, med två inbjudna par på lunch och givande samvaro efteråt. Under sådana här omständigheter är det inte så vanligt att kunna ha värdefulla samtal, men nu hände det. Välsignat!

Tidigare i veckan, på torsdagsmorgonen fiskade vi. Medan vi väntade på att abborrarna skulle göra sitt så gjorde vi ett strandhugg på den närmaste holmen. Där satte vi oss vid ett bord på en grillplats och hade vår morgonandakt. Ensamma behövde vi inte heller vara. En fårahjord på sju individer församlade sig omkring oss! Det var inte svårt att föreställa sig dem som ”får utan herde”, som därför (?) tydde sig till oss. Helt bibliskt var det förstås inte då de lyssnade till våra röster fastän vi inte var deras herdar. Men vi njöt av att socialisera oss med fåren!

Och fisket? Jo, vi fick 18 abborrar. Så det blev kokt abborre, rökt abborre, och ännu några abborrfiléer i frysen.