(För) många möjligheter.

En fråga: Varför går människor hellre till en stormarket än till bybutiken? Det vanliga svaret är att i marketen finns det så mycket mer att välja på.

Är det av godo att ha mycket att välja på? Personligen tror jag inte att det är så. Tvärtom, det kan vara både stressande och tidsödande att bestämma sig för en av sju sorters äpplen, eller en av femtielva sorters ost. Det irritationsmomentet finns inte i bybutiken!

Valmöjligheterna i coronatiden är mer obehagliga. Där finns det inga goda alternativ, bara dem som gör ont eller dem som är näst intill katastrof. Naturligtvis är åsikterna delade om vad som hör till vilken kategori. Det är nästan en naturlag, nu då det än så länge inte finns någon sanning som är vetenskapligt hållbar. Då har de alternativa sanningarna hela spelplanen till förfogande, med (o)känt resultat.

Dagens avsnitt i andaktsboken tog upp det här med de val vi har att göra i det dagliga livet. Ett av de tillhörande bibelställena gav en väldig trygghet i valsituationerna. Hur vi än råkar välja så finns det en som håller sitt vakande öga över oss.

Klagovisorna 3 ger oss en fast punkt i en orolig värld: Herrens nåd är det, att det inte är slut med oss, för det är inte slut med hans barmhärtighet. Den är var morgon ny.  —–  Det är gott att hoppas i stillhet på hjälp från Herren.

Den här valmöjligheten finns också nu i coronatiden, då världens beslutsfattare i sin rådlöshet experimenterar med än det ena, och än det andra.