Gott Nytt År!

Så är vi inne på den tredje dagen av det nya året. Inte heller detta årsskifte blev världens undergång. Den fortsätter i gammal stil med motsättningar i öst och väst. Kinas planerade jättedammbygge i Bramaputhra kan provocera grannländerna till vad som helst, och hur blir det med den amerikanska demokratin anseende i världen efter Trump’s tokerier? Naturkatastroferna blir inte färre och det stora brexit-såret i Europa rivs upp än mer. Och coronaviruset skall vi bara inte nämna.

I Den Stora Världen är Hankmo en mycket obetydlig liten avkrok. Det skall vi skatta oss lyckliga över. Förhoppningsvis skall inte alla större och mindre stolleprov i de omgivande regionerna påverka oss alltför mycket under det kommande året. Tyvärr kan detsamma inte sägas om det gångna året, som i sin tur påverkades av beslut som tagits redan tidigare. Då var det inte bara Hankmoborna som blev överkörda, detsamma hände många av byarna i kommunen. Nu drar det i alla fall ihop sig till kommunalval. Då hoppas jag innerligt att de byar som fått agera dörrmatta de senaste åren står eniga och minns dem som talat för deras sak. Minns också dem som visade sig vara svikare, och belöna dem med röster efter förtjänst.

År 2020 kommer av allt att döma att vara det varmaste i flera mannaminnen, åtminstone i våra trakter. Vi var nyss ner till båthamnen Kastet och såg till min lilla båt. Där svallade havet fritt, till och med en god bit in i den inre hamnbassängen! Det var bara den mycket kalla nordanvinden som lade sordin på Fiskarpojkens lust att fiska.

Nu tror de officiella vädermänniskorna att vintern skall komma den här veckan med minst fem minusgrader, men vem vet hur det blir med det. Kanske, kanske blir det möjligt att ha ut nät i öppet vatten också i januari.

Vi lever i överraskningarnas tid!