Dagsutflykt.

Jag är i en lycklig situation. Dels har jag en son, dels händer det sig att han bjuder mig med på utflykter. Då förenar vi nytta med nöje och tillbringar många timmar tillsammans, i en bil. Det kan vara ganska givande, skall jag säga!

Igår var vi på en resa till Tammerfors. Han behövde en extra springmatta till sina gym, att ha i reserv då/om någon av de ordinarie får något krångel för sig. Och där i staden fanns det en lämplig modell till hyfsat pris i ett gym som lagts ner.

Vi har vänner där, så vi passade på att gå på visit till en av dem. Där bjöds vi på en läcker lunch från det kurdiska köket och fick en glad och välsignad timme tillsammans.

Vi kom inte heller dit tomhänta. Hon använder vinblad i sin matlagning, så vi hade med ett rejält knippe sådana. Vidare potatis från vårt land, abborrar från rökugnen och tomater från växthuset. Och i retur fick vi resterna efter lunchen, hustrun skulle också få smaka!

Vi hade alltså en hellyckad resa. Ingenting gick galet av allt det som kunde ha vänt sig på tvären. Så då vi dragit in nyförvärvet i förrådet kunde vi bara utbrista: LOVAD VARE HERREN!